
ارتقاء سطح علمی و عملی دست اندرکاران صنعت طيور
درباره ما
تاسیس انجمن جهانی مرغداری
انجمن جهانی علوم طیور در سال 1912 میلادی به همت عده ای از کارشناسان و دست اندرکاران صنعت مرغداری با عنوان " انجمن بین المللی مدرسین علوم طیور " فعالیت خود را آغاز نمود. در اولین جلسه که با شرکت نمایندگان 14 کشور استرالیا ، بلژیک ، کانادا ، قبرس ، دانمارک ، هندوستان ، ایرلند ، هلند ، نروژ ، روسیه ، انگلستان و آمریکا در کشور انگلستان تشکیل گردید و آقای ادوارد براون از انگلستان به عنوان رییس و ریموند پیرل از آمریکا به عنوان دبیر انجمن برای مدت چهارسال برگزیده شدند.
برگزاری اولین کنگره جهانی مرغداری
به دلیل تقارن با جنگ اول جهانی ، کنگره در سال 1916 تشکیل نشد. سرانجام در سال 1921 اولین کنگره در شهر لاهه کشور هلند تشکیل و بدین ترتیب انجمن فعالیتهای جدی خود را آغاز نمود . در این کنگره 384 نفر از 23 کشور جهان ثبت نام نموده بودند. اهمیت بین المللی فعلی انجمن مرهون زحمات و جدیت مؤسسین آن می باشد. کنگره بصورت منظم هر چهار سال یکبار اقدام به تشکیل گردهمایی در یکی از کشورهای عضو می نماید.
اهداف اصلی انجمن، تحقیقات و توسعه علمی در زمینه ژنتیک ، بهداشت و بیماریها ، مدیریت ، تغذیه ، اقتصاد و بازاریابی و همچنین تبادل اطلاعات علمی برای افزایش بهره وری و بهبود کیفی تولیدات این صنعت می باشد. در حال حاضر بالغ بر 70 کشور و از جمله تمامی کشورهای صاحب نام در صنعت طیور عضو این انجمن می باشند. انجمن به صورت منظم هر چهار سال یکبار اقدام به تشکیل گردهمایی در یکی از کشورهای عضو می نماید و در طی آن آخرین و مهمترین رویدادهای علمی و فنی صنعت مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. در حین برگزاری کنگره ، نمایشگاه های مرغداری نیز بصورت محدود تشکیل می گردد. در هر کنگره مسئولان دوره بعد توسط شاخه ها انتخاب می شوند. یاد آور می شود که دوره بعد ( سال 2008) در کشور استرالیا برگزار خواهد شد.

نشریه جهانی علوم طیور
در سال 1928 به منظور اشاعه فرهنگ و دانش این بخش که از اهداف اصلی انجمن می باشد، اقدام به انتشار نشریه ای تحت عنوان بازنگری بین المللی علوم طیور نمود که هر دو سال یکبار در شهر روتردام هلند به چاپ می رسید. انتشار این نشریه تا سال 1940 ادامه داشت.
در سال 1945 پس از بازنگری نشریه ، روش انتشار آن تغییر یافت و به صورت فعلی تحت نام ژورنال علوم طیور انتشار یافت. سردبیر نشریه دکتر گوستاو هوزر استاد علوم طیور از دانشگاه کرنل شهر نیویورک در آمریکا بود.
هیأت تحریریه مشتمل بر 5 عضو از اساتید دانشگاههای مریلند، برکلی ، ایلینویز و همچنین سازمان تهیه و توزیع مواد غذایی واشنگتن بودند که به تدریج تعداد اعضاء افزایش یافت و به شکل بین المللی درآمد. در حال حاضر هیأت تحریریه شامل سردبیر، یک معاون ، 6 دستیار و 20 عضو از کشورهای مختلف می باشند و هر سال 4 شماره منتشر می شود.
تشکیل شاخه ها
با توجه به افزایش اعضاء انجمن در سال 1946 میلادی به پیشنهاد دکتر بلانت از انگلستان شاخه های انجمن در کشورهای مختلف شروع به فعالیت نمودند و تاکنون بیش از 80 شاخه در اقصی نقاط جهان تشکیل شده است.در سال 1375 هسته مرکزی شاخه ایرانی انجمن جهانی علوم طیور ، طبق اساسنامه ، توسط چند نفر از علاقمندان با عضویت 10 نفر تشکیل و شروع به فعالیت نمود.
اهداف شاخه ایرانی انجمن از بدو تشکیل ایجاد ارتباط با سایر کشورها و مراکز علمی ، توسعه کیفی صنعت از طریق برگزاری همایش های علمی ، کاربردی با دعوت از اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی جهت انتقال آخرین یافته های این صنعت به منظور ارتقاء سطح علمی و در نهایت کیفی و اقتصادی نمودن تولیدات این بخش مهم اقتصادی کشور می باشد.
اعضاء انجمن هم اکنون بالغ بر 200 نفر می باشند که از نظر شناساندن و مطرح کردن هرچه بیشتر صنعت طیور ایران در دنیا می توانند نقش مؤثری را ایفا نمایند.یاد آوری می شود که طبق آخرین آمارFAO ایران جزو 20 کشور اول تولید کننده گوشت مرغ و تخم مرغ در دنیا می باشد.
اهداف انجمن جهانی علوم طیور شاخه ایران
ارتقاء سطح علمی و عملی دست اندرکاران صنعت طیور از طریق تشكیل کارگاه ها و کلاس های آموزشی در نقاط مختلف کشور.در این زمینه تاکنون سه کارگاه آموزشی در شهرهای سمنان ، دامغان و تبریزتشکیل شده است. ضمنا" مقرر شده است که یک کارگاه آموزشی به مدت دو روزدر تیر ماه 1384 همزمان با نمایشگاه تغذیه دام و طیور در محل اجلاس سران کنفرانس اسلامی برگزار گردد، که به زودی شرایط ثبت نام و تاریخ نام نویسی از طریق سایت اینترنتی همین سایت اعلام خواهد شد.
همایش های علمی انجمن جهانی علوم طیور شاخه ایران
از عمده اهداف شاخه ایرانی انجمن از بدو تشکیل ایجاد ارتباط علمی با سایر مراکز علمی و کشورهای توسعه یافته در صنعت مرغداری بوده است. برای رسیدن به اهداف نامبرده اولین همایش شاخه ایرانی انجمن در شهریور ماه 1380 و اولین همایش استانی در اسفند ماه 1380 با همکاری اداره کل دامپزشکی و جهاد استان سمنان برگزار گردید. اولین همایش شاخه ایرانی انجمن در روزهای 11 و 12 شهریور ماه 1380 با موفقیت کم نظیری برگزار گردید. در این همایش که بیش از 800 نفر از پژوهشگران و اساتید دانشگاه های مختلف کشور در آن شرکت داشتند ، مقالات متعددی توسط اساتید داخلی و 7 نفر از برجسته ترین اساتید و کارشناسان خارجی در محل اجلاس سران کشورهای اسلامی تشکیل گردید.
دومین همایش در روزهای 22 – 20 مهرماه 1381 در محل سالن همایش های مرکز پزشکی رازی برگزار شد. در این همایش مقالات متعددی در زمینه های بهداشت و بیماریها ، تغذیه ، ژنتیک و مدیریت ارائه گردید. سومین همایش در تاریخ 6 بهمن ماه 1383 همزمان با افتتاح چهارمین نمایشگاه بین المللی تهران در سالن آمفی تأتر نمایشگاه با همکاری سازمان دامپزشکی برگزار گردید،موضوع همایش عمدتا در مورد بیماری آنفولانزاوتحقیقات انجام شده در ایران بود. همچنین یک سخنران از کشور ایتالیا در مورد روش های ریشه کنی آنفولانزای طیور در ایتالیا مطالب بسیار مفیدی ارائه دادند.
